Beëdigde vertalingen van rijbewijzen

Beëdigde vertalingen van rijbewijzen Vertaalbureau Amsterdam

Een geldig rijbewijs voor het besturen van voertuigen is voor veel mensen noodzakelijk, want het draagt bij aan snelle en planbare mobiliteit. Elk afzonderlijke land (op dit moment ook supranationale samenwerkingen) geeft echter rijbewijzen uit in een eigen formaat en met specifieke geldigheidsbepalingen. Als gevolg hiervan zijn dergelijke rijbewijzen vaak niet geldig in andere landen of slechts beperkt bruikbaar (bijv. slechts een korte tijd).

Zo geldt een in de EU uitgegeven rijbewijs bijvoorbeeld weliswaar onbeperkt in alle lidstaten, maar andere landen erkennen het niet als vervanging voor een internationaal rijbewijs. Rijbewijzen die buiten de Europese Unie (EU) zijn verkregen, gelden vaak alleen voor het land waarin ze zijn uitgegeven. Naast de mogelijkheid een internationaal rijbewijs aan te vragen, kan een vertaling van het document en een beëdiging ervoor zorgen dat daarmee een geldig rijvaardigheidsbewijs kan worden overhandigd, waarmee men ook buiten het oorspronkelijke geldigheidsgebied een voertuig kan besturen.

 

Rijbewijs met beëdigde vertaling

Iedereen die de EU binnenkomt en hier met een auto, motor of vrachtwagen wil rijden, heeft een geldig rijbewijs nodig. Een rijbewijs dat geldig is in de EU of in een land waarmee een verdrag is afgesloten (bijv. Zwitserland), wordt erkend door alle toezichthoudende instanties binnen de Europese Unie. Een rijbewijs dat buiten de EU (zgn. derde landen) is behaald, moet voor erkenning vaak met verschillende documenten worden ingediend bij de verantwoordelijke rijbewijsinstantie. Hiervoor is vaak een beëdigde vertaling van dit rijbewijs nodig.

 

In principe geldt: U moet bij de lokale instantie in uw land navragen welke voorwaarden geleden voor het erkennen van niet-EU rijbewijzen. Op de website van de Europese Unie krijgt u hierover informatie (zie Erkenning en geldigheid van uw rijbewijs).

 

Wij bieden beëdigde vertalingen van rijbewijzen

We vertalen en beëdigen de vertaling van rijbewijzen uit en in vele talen en zorgen er zo voor dat u uw rijvaardigheidsbewijs ook in andere landen kunt gebruiken.

Gebruik ons Contactformulier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met u op en geven u graag individueel advies.