Nieuws

Covid-19 (coronavirus SARS-CoV-2) is een virus dat in 2019 voor het eerst is voorgekomen in China. Het virus behoort daarbij tot de stam van coronavirussen die meestal bepaalde zoogdieren of vogels treffen en in het menselijk lichaam in de regel slechts een lichte verkoudheid veroorzaken. Virussen kunnen echter veranderen (muteren) en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Bij normale griepvirussen schatten experts toekomstige mutaties in en ontwikkelen ze voor het begin van het nieuwe griepseizoen vaccinatiestoffen die werkzaam zijn tegen de meest waarschijnlijke veranderingen.
Het begrip evenwicht tussen werk en privéleven definieert de relatie tussen werk en privéleven. Als beide in harmonie met elkaar zijn, spreekt men van een perfecte balans tussen werk en privéleven en dus van een gezonde mix van beide levensgebieden. De BLI (Better Life Index) wordt gemeten aan de hand van door de OESO gedefinieerde criteria, waaronder huisvestingsomstandigheden, onderwijs, milieu, gezondheid en ervaren levenstevredenheid. De schaal voor de beoordeling van de levenssatisfactie varieert van nul tot tien.  
Stedentrips zijn een ware klassieker onder de korte vakanties en vooral in het voorjaar en in de vroege zomer kiezen steeds meer reizigers voor een stedentrip. Diverse ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geleid tot een echte hausse, aangezien er met Airbnb goedkope accommodaties in de centra van de grote wereldsteden te vinden zijn en de goedkope vluchten een ontspannende en gezellige reis mogelijk maken. De aantallen overnachtingen in de grote wereldsteden laten duidelijk zien welke steden het meest populair zijn.  
Reclame op sociale media, d.w.z. adverteren op Facebook, Twitter en Co., geeft bedrijven de mogelijkheid om zich heel direct tot hun doelgroepen te richten. Door verschillende filters in te stellen, kunnen niet alleen leeftijdsgroepen en woongebieden worden ingesteld, maar ook zeer specifieke interessegebieden. Door gerichte reclame zijn de financiële uitgaven van de adverteerder lager dan bij grote mailingcampagnes of zelfs reclamedrukwerk. Reclame op sociale media wordt in elk land anders gebruikt.  
De e-commerce sector groeit al jaren gestaag en er worden steeds vaker aankopen gedaan met een simpele klik. Sommige bedrijfstakken profiteren in het bijzonder van deze trend, andere hebben nog veel ontwikkelingspotentieel. Met name mode wordt graag online aangeschaft, maar ook reizen worden steeds vaker online verkocht en meubels worden steeds vaker aan de voordeur geleverd. Bij een simpele klik zijn er geen openingstijden of speciale adviezen nodig en door het brede scala aan betalingsmogelijkheden wordt het steeds gebruikelijker om online te winkelen, vooral op het platteland.