Internationaal nieuws

Kernenergie In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales
De meeste mensen associëren Tsjernobyl en Fukushima met de grootste kerncentraleongevallen uit de geschiedenis. De rampen hebben gevolgen die zich tot ver in de toekomst uitstrekken en hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een snelle energieomschakeling, zijn kernenergiepalen nog steeds een onmisbare energieleverancier. Maar in welke landen zijn er werkende kerncentrales en waar bevinden zich de meeste?  
Lees meer
E-Overheid In hoeverre houden burgers ervan om online administratieve kanalen te gebruiken
Als het internet het mogelijk maakt om processen tussen de staat en zijn burgers uit te voeren, wordt dit e-overheid (elektronische overheid) genoemd. Een nieuwe burger registreren, de grootte van de vuilnisbak veranderen of de meter op de watermeter aflezen - veel van de voormalige gebruikelijke administratieve procedures voor het beheer van een gemeente kunnen nu gemakkelijk vanuit huis worden uitgevoerd.
Lees meer
Kennis van het Engels Welk land blinkt uit in het Engels als vreemde taal
Engels is de wereldtaal van vandaag. Al voor de komst van het internet en de daarmee samenhangende globalisering was Engels een basisvereiste voor de meeste beroepen. Tegenwoordig kan in bijna alle landen ter wereld in het Engels worden gecommuniceerd en de resultaten van een test hebben aangetoond in welke landen de inwoners naast hun moedertaal ook zeer vertrouwd zijn met het Engels. Hiervoor is gebruik gemaakt van een taaltest op basis van de GER-norm, die de kennis van vreemde talen in zes niveaus onderverdeelt.
Lees meer
Beurzen in Duitsland reisvoorwaarden
Het speciale concurrentievoordeel van Duitse beurzen is hun internationaliteit: beurzen halen de wereldmarkten naar Duitsland. Ca. 60% van de jaarlijks ongeveer 180.000 exposanten komt uit het buitenland, een derde daarvan uit landen buiten Europa. Van de 10 miljoen bezoekers reist bijna 30% vanuit het buitenland. Open grenzen en een zo probleemloos mogelijk internationaal reisverkeer zijn daarom van essentieel belang voor Duitse beurzen. Door de coronapandemie is het internationale reisverkeer sterk beperkt.
Lees meer
De EU-richtlijn 201455EU inzake elektronische facturering bij overheidsopdrachten
Facturen en kwitanties worden al sinds het uitvinden van het schrift uitgegeven ...
Lees meer
Work-Life-Balance In welke landen is de verhouding tussen werk en privéleven in evenwicht
Het begrip evenwicht tussen werk en privéleven definieert de relatie tussen werk en privéleven. Als beide in harmonie met elkaar zijn, spreekt men van een perfecte balans tussen werk en privéleven en dus van een gezonde mix van beide levensgebieden. De BLI (Better Life Index) wordt gemeten aan de hand van door de OESO gedefinieerde criteria, waaronder huisvestingsomstandigheden, onderwijs, milieu, gezondheid en ervaren levenstevredenheid. De schaal voor de beoordeling van de levenssatisfactie varieert van nul tot tien.  
Lees meer
Recycling in de EU
Het recyclen van reeds gebruikte grondstoffen moet niet alleen de hulpbronnen, maar ook het milieu sparen. Kunststoffen, bouwmaterialen, glas en andere materialen kunnen na gebruik met behulp van diverse technische processen worden bewerkt voor hergebruik. Glas wordt verwerkt tot nieuw glas, kunststoffen worden vermalen tot granulaten en geperst tot nieuwe containers of kunststofvormen en ook bouwmaterialen kunnen na het machinaal vermalen vaak worden hergebruikt in de wegenbouw of op andere zinvolle manieren.
Lees meer
Online bankieren in feiten en cijfers Nederland
Het klassieke internetbankieren, waarmee persoonlijke bankrekeningen via internet toegankelijk zijn, is niet in Siliconvalley uitgevonden, maar door een consumentenbank in de regio Düsseldorf. Deze kleine bank maakte het in de jaren tachtig voor het eerst mogelijk om de eigen financiën online te raadplegen. In eerste instantie was er een zelfbedieningssysteem in de hal van de bank, dat de klanten in staat stelde om 24 uur per dag hun rekeningen in te zien. Deze regionale dienstverlening is nu een wereldwijd systeem geworden, dat veel mensen niet meer kunnen missen.  
Lees meer
Eu en Mercosur bereiken na 20 jaar een akkoord over vrijhandel
De Europese Unie en de Mercosur hebben hun onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag succesvol afgesloten. In de vier Mercosur-landen Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay wonen meer dan 260 miljoen mensen. Samen vormen ze de op vijf na grootste economische regio van de wereld met een jaarlijks bruto binnenlands product van ruim twee biljoen Euro. De EU is voor de Mercosur-staten de grootste handels- en investeringspartner. Van het wegvallen van handelsbarrières zullen volgens de EU-commissie meer dan 60.000 Europese ondernemingen profiteren.
Lees meer
Afrika biedt succesmogelijkheden
Het continent beleeft volgens een KPMG-onderzoek een sterke opleving ...
Lees meer
Stands op beurzen in het buitenland
Buitenlandse beurzen brengen kleine tot middelgrote bedrijven met een internationale ...
Lees meer
Vreemde talen brengen vele voordelen met zich mee bij de inkoop
Het merendeel van de Europese bedrijven onderhoudt in ieder geval af en toe contacten ...
Lees meer
UK Statuswijzigingen voor Nederlanders in het geval van No-Deal-Brexit
De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie ...
Lees meer
Vier interessante feiten over online winkelen
De klant is koning? Ja, vaak wel. Of het nu gaat om B2B of B2C: bij de klantenservice ...
Lees meer
Groen licht voor EU-Singapore handel- en investeringsbeschermingsovereenkomst
De vrijhandelsovereenkomst waarvoor het Europese Parlement ...
Lees meer
JEFTA - Vrijhandelsverdrag zorgt voor grote kansen voor de EU en Japan
JEFTA, het bilaterale handelsverdrag tussen de EU en Japan, trad vrijdag ...
Lees meer
Handelen in Zuid-Afrika - deel 2
In Zuid-Afrika is de omgang met contracten niet zo op details gericht ...
Lees meer
Handelen in Zuid-Afrika
Pragmatisch, doelgericht, humorvol: hoe business aan de Kaap kan lukken ...
Lees meer
Te late betalingen in Azië nemen toe
De markten in Azië bieden ongetwijfeld grote kansen voor bedrijven ...
Lees meer
Insolventie in West-Europa
In 2017 hebben de bedrijven in Europa zich verder gestabiliseerd. In het westen van de EU en Europa ...
Lees meer
De buitenlandse handel in Duitsland
Duitsland is een exportland. Dat is niks nieuws. In 2017 kochten andere landen ...
Lees meer
vertalingen robotica automatisering
De branche voor robotica en automatiseringsoplossingen is booming. Duitse fabrikanten, die marktleider zijn in Europa, zetten het afgelopen jaar bijvoorbeeld 14,5 miljard euro om op dit gebied. Voor het jaar 2018 rekent de vereniging van Duitse machine- en installatiebouw (VDMA) op een omzet van 15,8 miljard euro. Hoofdreden voor de optimistische verwachtingen is de export. Rond 60 procent van de producten gaat naar het buitenland, vooral naar China. Robotica en automatisering zijn vooral gewild in de automobielbranche.
Lees meer
Vertalingen algemene verordening gegevensbescherming
De Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG) maakt ondernemen een stukje moeilijker. Meerdere studies laten het zien: lang niet alle bedrijven voelden zich op de dag van in kracht treden, 25 mei 2018, voldoende voorbereid. Sterker nog - een enquête van het marktonderzoeksbureau Censuswide in opdracht van Thales eSecurity gaf aan: bijna de helft van de bedrijven is ervan overtuigd dat het instellen van maatregelen voor het naleven van de AVG het dagelijkse leven complexer en bureaucratischer zal maken. Zo was en is de verordening ook een kostenfactor.
Lees meer
De Duitse beursbranche cijfers en feiten
Duitsland is Europees kampioen: steeds meer beurzen, steeds meer bezoekers. De bedrijven uit de beursbranche kunnen tevreden zijn met een stabiele en snelle markt. En daarnaast weerstaan ze succesvol de virtuele concurrentie van het internet.   Beurzen in afmetingen In de classificatie van landen wereldwijd naar aantal beurzen en congressen wordt Duitsland alleen overtroefd door de USA (941 beurzen/congressen in 2017). In Europa neemt Duitsland echter de eerste plaats in - hier de top 5:
Lees meer
Interessante feiten en records rondom het Songfestival
Sinds 1956 organiseert de Europese Radio-unie (EBU) de internationale muziekwedstrijd voor componisten ...
Lees meer
De meest gesproken talen bij wereldkampioenschappen voetbal
2018 wordt weer een spannend jaar voor alle voetbalfans, want van half juni tot half juli zullen 32 teams ...
Lees meer
Olympische Winterspelen 2018 in Zuid-Korea
De 23e Olympische Winterspelen vinden plaats van 9 t/m 25 februari in PyeongChang in Zuid-Korea ...
Lees meer
Groeikans e-commercemarkt in Zweden
De e-commercemarkt in Zweden krijgt pas sinds kort een grotere betekenis ...
Lees meer
Goed voorbereid bij zakelijke reizen naar het buitenland – hier moet u op letten
Reizen brengen risico's met zich mee waar men zich op moet voorbereiden. De hedendaagse wereld kent risico’s als epidemieën en natuurrampen, politieke onrusten en terroristische aanslagen, die een gevaar kunnen vormen.   Verzekerd in het buitenland Een goede voorbereiding bij reizen is een must. De volgende lijst bevat voorzorgsmaatregelen voor medewerkers die op reis gaan:
Lees meer
Buitenlandse bedrijven met een jaaromzet van meer dan CHF 100.000 moeten btw afdragen in Zwitserland
Vanaf 1 januari 2018 veranderen in Zwitserland de wettelijke kadervoorwaarden voor buitenlandse bedrijven op gebied van btw ...  
Lees meer
De luchtvaartindustrie van de toekomst
Vliegtuigen, satellieten, raketten - Europese ingenieurs en wetenschappers werken aan ontelbare civiele en militaire projecten ...
Lees meer
Internationalisatie succesfactoren op het internet
Ook in deze tijden van globalisering functioneren veel zakelijke websites slecht ...
Lees meer
Hoe uitbereiding mislukt de 6 meest gemaakte fouten bij een stap naar het buitenland
De stap naar het buitenland is voor de meeste mensen een grote uitdaging. Niet alles wat namelijk op de thuismarkt goed functioneert, werkt ook op een andere markt ...
Lees meer
vertaalbureau Algarve Portugal
Wij zien onszelf als een dienstverlener die niet alleen ...
Lees meer
Nieuwe EU-voorschriften voor het douanewetboek
Sinds 1 mei 2016 geldt in het douanegebied van de Europese Unie ...
Lees meer
Export-/importtrends en -gedragingen van het MKB in Europa
Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) spelen een zeer belangrijke ...
Lees meer
Europese procedure voor geringe vorderingen
De waarde van de vordering wordt verhoogd tot 5 000 EUR Momenteel is het zo dat indien bij grensoverschrijdende geschillen in burgerlijke en handelszaken de waarde van een vordering niet meer bedraagt dan 2 000 EUR, dan kan de Europese procedure voor geringe vorderingen toegepast worden, op voorwaarde dat ten minste een van de partijen zijn woonplaats of gewone verblijfplaats heeft in een andere lidstaat dan de lidstaat van het aangezochte gerecht. De wettelijke grondslag is Verordening (EG) nr. 861/2007.
Lees meer
Opening van nieuwe vertaalbureaus in Rome en Turijn, Italië
De Optilingua Groep, vertaalexperts, kondigt met trots ...
Lees meer
Partnerships opbouwen in China - essentieel voor uw bedrijf
China heeft op dit moment een van de meest winstgevende zakelijke markten ter wereld. Zelfs in de recente wereldwijde economische crisis, heeft de Chinese economie het tegenovergestelde laten zien met groeiende winsten en toenemende investeringen. Door een betere levensstandaard is de focus van de inwoners veranderd; ze zijn niet meer alleen bezig met het bevredigen van de basisbehoeften, maar streven nu ook naar een betere kwaliteit van leven.  
Lees meer