Kennis van het Engels: Welk land blinkt uit in het Engels als vreemde taal?

Kennis van het Engels Welk land blinkt uit in het Engels als vreemde taal

Engels is de wereldtaal van vandaag. Al voor de komst van het internet en de daarmee samenhangende globalisering was Engels een basisvereiste voor de meeste beroepen. Tegenwoordig kan in bijna alle landen ter wereld in het Engels worden gecommuniceerd en de resultaten van een test hebben aangetoond in welke landen de inwoners naast hun moedertaal ook zeer vertrouwd zijn met het Engels. Hiervoor is gebruik gemaakt van een taaltest op basis van de GER-norm, die de kennis van vreemde talen in zes niveaus onderverdeelt. De resultaten van beginners tot het hoogste niveau (C2), waarbij de vaardigheden bijna op het niveau van de moedertaal liggen, werden vervolgens per land omgezet in punten, op basis van de herkomst van de deelnemers.

 

Scandinaviërs houden van Engels

1,3 miljoen deelnemers zijn geslaagd voor de EF Standard English Test (EF SET®) en vooral in Scandinavië hebben Engelse moedertaalsprekers een goede kans om een optimale communicatie te bereiken. Eén van de redenen hiervoor is zeker te vinden in de gemeenschappelijke taalfamilie. In het Zweeds zijn er bijvoorbeeld meer dan 1000 woorden die ook in het Engels worden gebruikt. Zweden staat op de eerste plaats met 70,72 van de 100 mogelijke punten, gevolgd door Nederland met 70,31 punten. Noorwegen is derde, gevolgd door Denemarken, Luxemburg is vijfde en Finland, Slovenië, Duitsland, België en Oostenrijk bezetten de zesde tot tiende plaats. Buiten de top 10, maar nog steeds op goede plaatsen, zijn Polen en Zwitserland te vinden.

 

Zakelijk Engels vereist overtuigende taalvaardigheden

Met name in kostenintensieve sectoren is een uitstekende beheersing van het Engels een voorwaarde voor een optimale onderhandelingspositie. Al meer dan 40 jaar verzorgt ons bureau vakkundige vertalingen en vele andere vertaaldiensten van en naar het Engels. Neem contact met ons op, wij dienen u graag van advies.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen