Stands op beurzen in het buitenland: voordelen en tips voor de voorbereiding

Stands op beurzen in het buitenland

Buitenlandse beurzen drijven export op

Buitenlandse beurzen brengen kleine tot middelgrote bedrijven met een internationale richting verder. Ze zijn een van de effectiefste platformen voor grensoverschrijdende informatie en communicatie. Door de beursdeelname bevordert u doelgericht het contact met internationale klanten en breidt potentieel uw exporthandel uit. Ook om nieuwe markten te ontsluiten, slaat geen enkele weg deelname aan internationale beurzen over. Statistieken tonen aan dat een kwart van alle exportorders direct of indirect samenhangt met deelname aan beurzen in het buitenland. 

 

Voordelen van buitenlandse beurzen in een oogopslag:

 • Presentatie van eigen producten in het buitenland: nergens kunt u uw aanbod zo efficiënt en direct presenteren aan internationale geïnteresseerden als op een beurs.
 • Informatie over concurrenten: op buitenlandse beurzen ervaart u uit de eerste hand welke innovaties en noviteiten uw internationale concurrenten aanbieden en ontwikkelen.
 • Interessante contacten opdoen: op buitenlandse beurzen komt u in direct contact met potentiële klanten of plaatselijke partners. Dat brengt u niet alleen verder in de handel, maar kan ook strategische voordelen bieden voor toekomstige zaken buiten Nederland.
 • Verkoopweg beurs: directe verkopen verlagen de kosten voor ingewikkelde koude acquisities en reclame in het buitenland.
 • Ideeën voor productontwikkeling: beurzen zijn innovatieplatformen. U krijgt hier ook impulsen voor verbeteringen in de eigen productie.
 • Imago-onderhoud: nergens komt u zo goed in gesprek als op beurzen. De goede eerste indruk blijft - ook bij internationale contacten waartoe u anders geen toegang zou krijgen.
 • Nieuwe soft skills: naast het economische nut leert u op buitenlandse beurzen door persoonlijke gesprekken meer over de zakelijke mores in andere landen.  

 

Voorbereiding op de buitenlandse beurs

Voorafgaand aan een buitenlandse beurs moet natuurlijk meer in planning worden geïnvesteerd dan bij deelname aan een nationale beurs. Zorgvuldigheid is van belang, want de financiële en tijdsinvesteringen moeten lonend zijn. 

Buitenlandse beurzen worden belangrijker

Op export gerichte bedrijven van elk formaat profiteren van de deelname aan buitenlandse beurzen. Persoonlijke contacten met het internationale vakpubliek vergemakkelijken de instap op de buitenlandse markt of zorgen voor nieuwe afzetmogelijkheden.

 

Taalkundige ondersteuning

Natuurlijk beschikt ons agentschap ook op gebied van beurzen en tentoonstellingen over ervaren moedertaalvertalers.

Naast vertalers in ongeveer 100 talen hebben we ook experts voor andere taalkundige diensten tot onze beschikking:

 • Tolken
 • Sprekers voor bijeenkomsten (bijv. productvideo's, bedrijfspresentaties, enz.)
 • Redigeren en proeflezen
 • Ondertiteling van video's
 • Transcriptie van audio- en videomateriaal

We kijken uit naar uw aanvraag. U kunt hiervoor het beste gebruik maken van ons online formulier of neem contact met ons op per e-mail.