De meest gesproken talen bij wereldkampioenschappen voetbal

06.03.2018
De meest gesproken talen bij wereldkampioenschappen voetbal

2018 wordt weer een spannend jaar voor alle voetbalfans, want van half juni tot half juli zullen 32 teams strijden om de felbegeerde, gouden bokaal. Al in de voorronde waren er een aantal verrassingen, want Nederland, Italië en de USA konden geen ticket bemachtigen voor de eindronde. Rusland zal als gastland de openingswedstrijd spelen tegen Saoedi-Arabië en op 15 juli zullen in het Olympische Loezjniki Stadion in Moskou de twee beste teams van de wereld tegenover elkaar staan. De weg daarheen leidde via kwalificatiewedstrijden en in het hoofdtoernooi treden de teams in 8 groepen aan om zich een weg naar de finale te banen. Talen spelen bij een dergelijk groot sportevenement als het WK voetbal altijd een interessante rol en er zijn een aantal spannende feiten die u op geen voetbalveld te horen krijgt.

De meest gesproken talen bij wereldkampioenschappen voetbal

Spaans, Duits, Portugees en Frans werden tot nu toe bij alle wereldkampioenschappen gesproken door minimaal één deelnemer. Engels ontbrak in het jaar 1938 en dat hoewel de Engelstalige teams samen met de Spaanstalige met allebei 15 teams ondertussen het grootste aantal vormen. Spaanstalige wedstrijden voeren de lijst met gelijktalige duels aan met in totaal 35, waarbij de wedstrijden van de voorrondes tot de eindronde van het wereldkampioenschap 2018 in Rusland hier nog niet worden meegeteld. In 2014 waren er voor het eerst 9 Spaanstalige teams onder de deelnemers aan een WK en daarmee werd het record van 2010 met 8 Engelstalige teams gebroken. Sinds 1994 wacht men op een nieuwe ontmoeting tussen Duitstalige teams en hoewel er bij elk wereldkampioenschap Portugees wordt gesproken, waren er tot nu toe slechts drie ontmoetingen tussen teams met deze taal. Heel af en toe hoort men Nederlands op het veld, want alleen in 1994 en 1998 was er een duel in dezelfde taal bij een wereldkampioenschap. Met vijf wereldtitels voert Brazilië met de officiële taal Portugees de eeuwige tabel aan, gevolgd door Duitsland en Italië met beide vier overwinningen.

Onze tolk-, vertaal- en andere taalservices in Russisch en vele andere talen, bieden we natuurlijk ook aan in de tijd rondom het wereldkampioenschap voetbal en we verheugen ons op uw aanvragen.