Technisch vertalen

tips om foutvrije, technische documenten op te stellen
De meeste producten hebben tegenwoordig technische documenten nodig die de koper ondersteunen bij het instellen, gebruik en onderhoud. Naast de verplichte informatie die de wetgever verlangt, willen de klanten een gedetailleerde handleiding die gangbare vragen over het product in een aantal minuten kan beantwoorden en helpt bij kleinere problemen, zonder dat meteen contact op hoeft te worden genomen met de fabrikant.
Lees meer
Kernenergie In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales
De meeste mensen associëren Tsjernobyl en Fukushima met de grootste kerncentraleongevallen uit de geschiedenis. De rampen hebben gevolgen die zich tot ver in de toekomst uitstrekken en hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een snelle energieomschakeling, zijn kernenergiepalen nog steeds een onmisbare energieleverancier. Maar in welke landen zijn er werkende kerncentrales en waar bevinden zich de meeste?  
Lees meer
Waarom experts de opdracht moeten krijgen om werktuigbouwkundige documenten te vertalen
De machinebouwsector blijft voor veel Europese landen een belangrijk exportgebied. Fabrikanten zijn toegewijd aan het verstrekken van belangrijke documenten zoals veiligheidsbladen, handleidingen en bedieningsinstructies voor hun eigen vestigingen en klanten in het buitenland in de respectievelijke nationale taal.   Technische vertalingen moeten foutloos zijn
Lees meer
Work-Life-Balance In welke landen is de verhouding tussen werk en privéleven in evenwicht
Het begrip evenwicht tussen werk en privéleven definieert de relatie tussen werk en privéleven. Als beide in harmonie met elkaar zijn, spreekt men van een perfecte balans tussen werk en privéleven en dus van een gezonde mix van beide levensgebieden. De BLI (Better Life Index) wordt gemeten aan de hand van door de OESO gedefinieerde criteria, waaronder huisvestingsomstandigheden, onderwijs, milieu, gezondheid en ervaren levenstevredenheid. De schaal voor de beoordeling van de levenssatisfactie varieert van nul tot tien.  
Lees meer
Recycling in de EU
Het recyclen van reeds gebruikte grondstoffen moet niet alleen de hulpbronnen, maar ook het milieu sparen. Kunststoffen, bouwmaterialen, glas en andere materialen kunnen na gebruik met behulp van diverse technische processen worden bewerkt voor hergebruik. Glas wordt verwerkt tot nieuw glas, kunststoffen worden vermalen tot granulaten en geperst tot nieuwe containers of kunststofvormen en ook bouwmaterialen kunnen na het machinaal vermalen vaak worden hergebruikt in de wegenbouw of op andere zinvolle manieren.
Lees meer
vertalingen robotica automatisering
De branche voor robotica en automatiseringsoplossingen is booming. Duitse fabrikanten, die marktleider zijn in Europa, zetten het afgelopen jaar bijvoorbeeld 14,5 miljard euro om op dit gebied. Voor het jaar 2018 rekent de vereniging van Duitse machine- en installatiebouw (VDMA) op een omzet van 15,8 miljard euro. Hoofdreden voor de optimistische verwachtingen is de export. Rond 60 procent van de producten gaat naar het buitenland, vooral naar China. Robotica en automatisering zijn vooral gewild in de automobielbranche.
Lees meer
De luchtvaartindustrie van de toekomst
Vliegtuigen, satellieten, raketten - Europese ingenieurs en wetenschappers werken aan ontelbare civiele en militaire projecten ...
Lees meer