Vertalingen voor onderwerpen in verband met het coronavirus

Vertalingen voor onderwerpen in verband met het coronavirus

Covid-19 (coronavirus SARS-CoV-2) is een virus dat in 2019 voor het eerst is voorgekomen in China. Het virus behoort daarbij tot de stam van coronavirussen die meestal bepaalde zoogdieren of vogels treffen en in het menselijk lichaam in de regel slechts een lichte verkoudheid veroorzaken. Virussen kunnen echter veranderen (muteren) en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Bij normale griepvirussen schatten experts toekomstige mutaties in en ontwikkelen ze voor het begin van het nieuwe griepseizoen vaccinatiestoffen die werkzaam zijn tegen de meest waarschijnlijke veranderingen.

De pandemie die op dit moment wereldwijd zorgt voor ziektegevallen en vooral voor bepaalde bevolkingsgroepen gevaarlijk kan worden, wordt veroorzaakt door een nieuw soort coronavirus dat volgens officiële informatie zijn oorsprong vindt op een markt in de Chinese stad Wuhan, waar het de eerste mensen kon infecteren. Ondertussen werken laboratoria en onderzoekscentra wereldwijd aan snelle testmethoden, vaccinaties en medicijnen. Onze vakkundige medische vertalers ondersteunen bedrijven en instellingen zodat informatie snel in meerdere talen beschikbaar is en kan worden gebruikt.

 

Symptomen, bescherming en vaccinaties tegen coronavirussen

Een droge keel, daarmee gepaard gaande keelpijn, een loopneus, koorts en ademhalingsproblemen die snel verslechteren, duiden op een infectie met Covid-19. De meeste mensen hebben echter een mild ziekteverloop en er zijn ook patiënten die positief getest zijn zonder ook maar één ziektesymptoom. Oudere personen en mensen met onderliggende ziektes behoren tot de risicogroep. Zorgvuldig handen wassen (min. 20 seconden) en afstand tot andere mensen, aangezien het virus wordt overgedragen via druppeltjes in de lucht, zijn de meest nuttige maatregelen tegen een infectie. Er is nog geen inenting tegen Covid-19 op de markt, maar overal op de wereld wordt daar onder hoge druk aan gewerkt. Vooral in Europa, waar jaarlijks ca. 1,7 miljard vaccinatiestoffen worden geproduceerd en over het algemeen zo'n 16 procent van de inkomsten direct naar Europees onderzoek stroomt.

De internationale samenwerking bij de ontwikkeling en productie van vaccinatiestoffen vereist een snelle en nauwkeurige communicatie over alle taalgrenzen heen en onze vakkundige vertalers leveren daarvoor snel medische vertalingen uit veel vakgebieden. We zijn uw partner voor vertalingen van klinische onderzoeken, medische rapporten, wetenschappelijke artikelen en productdeclaraties of bijsluiters. Onze gespecialiseerde vertalers leveren nauwkeurige, vakkundig precieze vertalingen en beschikken daarvoor zelf over een medische opleiding. We reageren snel op uw aanvragen en bieden tijdige vertalingen van alle noodzakelijke documenten die nodig zijn bij internationale projecten voor de ontwikkeling en productie van medicijnen en vaccinatiestoffen.

 

Neem direct contact met ons op via ons Offerteformulier of per e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.