Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Chinees

Vertalingen Chinees Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Chinees

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Chinees zijn onze, vaak in China woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Chinees
  • Engels ⇔ Chinees
  • Spaans ⇔ Chinees
  • Frans ⇔ Chinees
  • Italiaans ⇔ Chinees
  • Portugees ⇔ Chinees
  • Duits ⇔ Chinees
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Chinese taal:

De Chinese omgangstaal bestaat uit veel dialecten die gedeeltelijk zo sterk verschillen dat een inwoner van Peking slechts zeer moeizaam kan praten met een Chinees uit Ghanzhou in het zuiden van het land. Mandarijn is de officiële taal in de Volksrepubliek China en in Taiwan en wordt daar op school geleerd.  Mandarijn is de Lingua Franca van de Chinese wereld.

Verder zijn er meer dan 50.000 verschillende karakters in de Chinese taal, maar voor het dagelijkse leven gebruikt men eigenlijk slechts een gedeelte daarvan. Een voorwaarde om bijv. de krant te kunnen lezen is echter dat men een vocabulaire heeft van 3.000 tot 4.000 karakters.

Een van de grootste moeilijkheden van de Chinese taal - vooral voor buitenlanders die de taal willen leren - is het bestaan van de vier tonen. Er is heel veel oefening nodig om ze goed uit te spreken en te kunnen onderscheiden bij het luisteren.

Meer interessante informatie over de Chinese taal vindt u op Wikipedia.