Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Fins

Vertalingen Fins Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Fins

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Fins zijn onze, vaak in Finland woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Fins
  • Engels ⇔ Fins
  • Spaans ⇔ Fins
  • Frans ⇔ Fins
  • Italiaans ⇔ Fins
  • Portugees ⇔ Fins
  • Duits ⇔ Fins
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Finse taal:

Mensen gaan er vaak ten onrechte van uit dat de talen van buurlanden nauw met elkaar verbonden zijn. Finnen krijgen vaak de vraag: “Lijkt Fins op Zweeds?” of "Spreekt iedereen in Finland Russisch?". Het eenvoudige antwoord op beide vragen luidt: “Nee!”. Zweeds, hoewel een van de beide officiële talen in Finland, en Russisch behoren tot de Indo-Europese taalgroep, terwijl Fins onder de Fins-Oegrische taalgroep valt, die o.a. Hongaars, Ests, Samisch (gesproken door de oorspronkelijke bevolking in noordelijk Finland, Zweden, Noorwegen en het Noordwesten van Rusland) en een aantal minder bekende talen omvat, die in Rusland worden gesproken.

Finland hoort in geografisch, religieus, cultureel en politiek opzicht zeker bij Scandinavië. Want Finland is ten slotte al bijna 900 jaar vast verbonden met Zweden. In 1154 vonden de eerste kruistochten in Finland plaats, van 1362 tot 1809 hoorde Finland bij het Zweedse Rijk, toen verloren de Zweden het aan de Russen. Maar de bijna 500 jaar dat ze bij Zweden hoorden, heeft zijn sporen achtergelaten en een brug gebouwd met de rest van Scandinavië. Het waren onder andere de Zweden, de vroegere elite in het land, die streden voor de opbouw van een eigen Finse cultuur en literatuur. Sinds 1917 is Finland onafhankelijk. Desondanks is Zweeds tegenwoordig nog de tweede officiële taal in het land en kinderen leren Zweeds als vreemde taal op school. Van de 5,4 miljoen Finnen is ongeveer vijf procent Finlandzweden, dus Finnen waarvan de moedertaal Zweeds is.