Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Grieks

Vertalingen Grieks Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Grieks

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Grieks zijn onze, vaak in Griekenland woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Grieks
  • Engels ⇔ Grieks
  • Spaans ⇔ Grieks
  • Frans ⇔ Grieks
  • Italiaans ⇔ Grieks
  • Portugees ⇔ Grieks
  • Duits ⇔ Grieks
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Griekse taal:

Er zijn verschillende soorten Grieks. Het op school geleerde Oudgrieks, dat in de oudheid werd gebruikt, en het Nieuwgrieks dat tegenwoordig overal in het land wordt gesproken. De schriftelijke traditie van de taal is meer dan 3400 jaar oud en alleen Chinees en Aramees zijn andere levende talen die kunnen terugkijken op een ven lange schriftelijke overlevering. Het Myceense Grieks duikt al in de 14e eeuw voor Christus op. Vondsten tonen aan dat men transportamforen beschreef om de inhoud aan te duiden.

De Europese literatuur, de wetenschap en de filosofie beginnen allemaal met de Griekse taal en belangrijke werken zoals het Nieuwe testament of de grote drama's van Sophocles zijn geschreven in het Grieks. Veel moderne talen bevatten leenwoorden uit het Grieks. Verwante talen zijn het Albanees en het Armeens. De invloed van de Griekse taal op de ontwikkeling van Europa was enorm. Het Cyrillische en ook het Latijnse alfabet zijn ontwikkeld op basis van het Griekse alfabet.

Gedetailleerde informatie over de Griekse taal vindt u op Wikipedia