Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Kroatisch

Vertalingen Kroatisch Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Kroatisch

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Kroatisch zijn onze, vaak in Kroatië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Kroatisch
  • Engels ⇔ Kroatisch
  • Spaans ⇔ Kroatisch
  • Frans ⇔ Kroatisch
  • Italiaans ⇔ Kroatisch
  • Portugees ⇔ Kroatisch
  • Duits ⇔ Kroatisch
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Kroatische taal:

Kroatisch (hrvatski jezik) wordt hoofdzakelijk gesproken in Kroatië; voor ongeveer zeven miljoen mensen is het de omgangstaal. Het is niet alleen in Kroatië de officiële taal, maar ook in Bosnië en Herzegovina, Montenegro en in bepaalde regio's van Servië.

De grootste moeilijkheid van het Kroatisch voor Nederlanders is de uitspraak van de speciale tekens, bijvoorbeeld de č, dž, nj, ž en andere letters van het Kroatische alfabet.

Het verschil tussen Bosnisch, Kroatisch, Montenegrijns en Servisch is niet groot; dat is een van de redenen waarom deze vier talen vroeger samen werden ondergebracht onder het begrip Servo-Kroatisch. Deze aanduiding wordt ook vandaag nog wel gebruikt.

Kroatisch wordt geschreven met het Latijnse alfabet; het bevat zeven naamvallen (casus). Naast de ook in het Nederlands bekende nominatief, genitief, datief en accusatief zijn er ook nog vocatief, instrumentalis en locatief.

Meer interessante informatie over het Kroatisch vindt u op Wikipedia.