Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Litouws

Vertalingen Litouws Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Litouws

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Litouws zijn onze, vaak in Litouwen woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Litouws
  • Engels ⇔ Litouws
  • Spaans ⇔ Litouws
  • Frans ⇔ Litouws
  • Italiaans ⇔ Litouws
  • Portugees ⇔ Litouws
  • Duits ⇔ Litouws
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Litouwse taal:

Litouwen is een klein land in het oosten van Europa en voor het grootste deel van de ongeveer 2.900.000 inwoners is het Litouws de moedertaal. Wereldwijd is er met ongeveer vier miljoen leden, een in vergelijking kleine groep mensen die Litouws spreekt, omdat de gesloten taalruimte zich beperkt tot uitsluitend dit land. Na het einde van de Sovjettijd reisden talrijke emigranten naar alle delen van de wereld en zorgden zo voor een brede verspreiding van deze fascinerende taal. In Ierland hebben zich na de grote emigratiegolf vanaf 1990 bijvoorbeeld rond de 120.000 Litouwers gevestigd, die nog altijd hun landstaal bewaren. In de VS en Polen is Litouws officieel erkend als minderheidstaal.

Het Litouws heeft een zeer oude woordenschat bewaard. Dat maakt het tot een onschatbare goudmijn. De Landscommissie voor de Litouwse taal heeft onder andere de taak de taal te beschermen tegen een te grote toestroom van leenwoorden. Voor zover mogelijk wordt geprobeerd nieuwe woorden te vormen, in plaats van ze te lenen. Desondanks is een groeiende invloed van het Engels zichtbaar.