Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Duits

Vertalingen Duits Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Duits

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Duits zijn onze, vaak in Duitsland (maar ook in Oostenrijk of Zwitserland) woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Duits
  • Spaans ⇔ Duits
  • Frans ⇔ Duits
  • Engels ⇔ Duits
  • Italiaans ⇔ Duits
  • Portugees ⇔ Duits
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Duitse taal:

De Duitse taal is een van de belangrijkste cultuur-, wetenschaps- en voertalen. Meer dan 100 miljoen Europeanen spreken Duits, niet alleen in Duitsland, maar ook in andere Duitstalige landen zoals Oostenrijk, het grootste deel van Zwitserland, in Liechtenstein, Luxemburg, delen van Noord-Italië (Zuid-Tirol) en het oosten van België wordt Duits gesproken. In Frankrijk bevestigde in 2014 nog 43% van de ondervraagden in de Elzas dat hun omgangstaal het Duitse dialect “Elzassisch” is. 

Duits is (naast Russisch) de meest gesproken moedertaal in Europa en behoort tot de tien meest gesproken talen ter wereld. Daarbij komen vele miljoenen Duitsers die buiten Europa leven of geëmigreerd zijn (bijv. Pennsylvania: Pennsylvaniaduits). Daarbij moeten nog de “Mennonieten” in het noorden van de VS worden gerekend (wereldwijd ongeveer 1 miljoen), omdat de meeste van hen ook vandaag de dag nog steeds Duits spreken. Daarnaast zijn er Duitse taalenclaves in Roemenië, Slowakije, Rusland en Argentinië. Zodat tot 140 miljoen mensen (schatting) op de hele wereld Duits praten. Daarbij komt dat bijv. in de Slavische landen (ook in Turkije) Duits als vreemde taal meestal meer wordt gesproken dan Engels.