Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Italiaans

Vertalingen Italiaans Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Italiaans

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Italiaans zijn onze, vaak in Italië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Italiaans
  • Engels ⇔ Italiaans
  • Spaans ⇔ Italiaans
  • Frans ⇔ Italiaans
  • Portugees ⇔ Italiaans
  • Duits ⇔ Italiaans
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Italiaanse taal:

De Italiaanse taal stamt, net als het Frans en Spaans, uit de “Romaanse” tak van de Indo-Germaanse talen en is binnen deze groep - zoals de naam al doet vermoede - een deel van de Italoromaanse taalfamilie.

Van de in totaal rond de 70 miljoen Italiaanse moedertaalsprekers, wonen er ongeveer 56 miljoen in Italië zelf, ongeveer 525.000 in Zwitserland, ca. 30.000 in San Marina en nog ongeveer 1.000 in het soevereine Vaticaanstad van de hoofdstad Rome (dubbele hoofdstad) - waar Italiaans, net zoals bovendien ook de in Palestina opgerichte Rooms-katholieke Maltezer-orden, overal de officiële taal is.

Als erkende minderheidstaal is Italiaans aanwezig in Kroatië en Slovenië waarbij veel gemeenten in de Italiaans sprekende regio tweetalig zijn.

Bovendien is Italiaans ook vertegenwoordigd in regio's waar het geen officiële of minderheidstaal is, en als tweede of niet geassimileerde tweede taal (migrantentaal). Zo wordt de Italiaanse taal tegenwoordig eveneens zeer vaak gesproken door Duitstaligen in Zuid-Tirol, Griekse en Albanese minderheden in Zuid-Italië en vooral door Italiaanse emigranten in de hele wereld gesproken, bijvoorbeeld in veel stadswijken in de VS ("Little Italy"). Meer interessante informatie over de Italiaanse taal vindt u op Wikipedia.