Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Pools

Vertalingen Pools Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Pools

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Pools zijn onze, vaak in Polen woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Pools
  • Engels ⇔ Pools
  • Spaans ⇔ Pools
  • Frans ⇔ Pools
  • Italiaans ⇔ Pools
  • Portugees ⇔ Pools
  • Duits ⇔ Pools
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Poolse taal:

De Poolse taal wordt wereldwijd door 45 miljoen mensen gesproken als moedertaal, waarvan de meerderheid, rond 38 miljoen, in Polen woont. Vooral in de buurlanden van Polen zijn er grote Poolssprekende volksgroepen, vooral in de Oekraïne, evenals in Wit-Rusland, Litouwen, Letland, Rusland, Tsjechië en Slowakije.

Ook in Midden- en West-Europa leven grote Poolstalige bevolkingsgroepen, zoals in Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland. Minimaal 2,5 miljoen mensen die Pools spreken, leven daarnaast in de Verenigde Staten. Verdere Poolstalige minderheden zijn er in Argentinië, Australië en Israël. Door zijn centrale positie in Europa heeft het Pools veel invloeden uit ander talen in zich opgenomen, vooral uit het Tsjechisch.

Pools behoort tot de Slavische talen. De Slavische talen worden onderverdeeld in de Oost-Slavische (Russisch, Wit-Russisch en Oekraïens), in de Zuid-Slavische (Bulgaars, Macedonisch, Kroatisch, Sloveens en Servo-Kroatisch) en in de West-Slavische taalfamilie. Bij deze laatste hoort naast het Slovaaks en Tsjechisch ook de Poolse taal. Al deze talen hebben hun oorsprong in het Oerslavisch, dat ongeveer 5000 jaar geleden een eigen tak vormde vanuit het Indo-Germaans. Slavische talen worden tegenwoordig wereldwijd door meer dan 300 miljoen mensen gesproken als moedertaal.