Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Russisch

Vertalingen Russisch Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Russisch

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Russisch zijn onze, vaak in Rusland woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Russisch
  • Engels ⇔ Russisch
  • Spaans ⇔ Russisch
  • Frans ⇔ Russisch
  • Italiaans ⇔ Russisch
  • Portugees ⇔ Russisch
  • Duits ⇔ Russisch
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Russische taal:

Russisch is de meest gesproken Slavische taal en wordt daarnaast - naast Engels, Spaans en Frans - eveneens erkend als wereldtaal, ook omdat hij in veruit het grootste deel van Oost-Europa in de tijd van de koude oorlog in de scholen werd gegeven als verplichte vreemde taal en daardoor tot op vandaag de dag nog behoorlijk verspreid is. Russisch vormt samen met het Wit-Russische en Oekraïens de groep van de Oost-Slavische talen en wordt door 300 tot 400 miljoen mensen gesproken, waarvan er rond de 200 miljoen moedertaalsprekers zijn.

Deze in het Cyrillische alfabet geschreven taal is bovendien de officiële taal in veel voormalige Sovjetrepublieken, in het bijzonder in de Centraal-Aziatische republieken zoals Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgizstan, maar ook in het Zuidoost-Europese Moldavië. Russisch is daarnaast ook in talrijke andere landen zoals Duitsland en traditionele emigratielanden zoals de VS en Israël, sterk vertegenwoordigd. In de scholen in de DDR gold Russisch vroeger als eerste vreemde taal, de actieve kennis is daarom in het voormalige Oost-Duitsland nog altijd merkbaar aanwezig. Meer interessante informatie over de Russische taal vindt u op Wikipedia.