Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Noors

Vertalingen Noors Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Noors

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Noors zijn onze, vaak in Noorwegen woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Noors
  • Engels ⇔ Noors
  • Spaans ⇔ Noors
  • Frans ⇔ Noors
  • Italiaans ⇔ Noors
  • Portugees ⇔ Noors
  • Duits ⇔ Noors
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Noorse taal:

De Noorse taal behoort tot de Indo-Germaanse talen en wordt als moedertaal gesproken door ongeveer 5 miljoen Noren. Er zijn vier variëteiten van het Noors, maar slechts twee daarvan worden officieel erkend. De schrijftaal Bokmål die overwegend op het Deens is gebaseerd en het Nynorsk, dat vooral bouwt op landelijke dialecten, zijn de beide officieel erkende variëteiten. Bijna 90 procent van de Noren schrijft Bokmål. De staatsinstellingen moeten aanvragen beantwoorden in de taalvariant waarin deze is gesteld. De gemeenten moeten echter in de vorm antwoorden die voor hun territorium is vastgelegd als ambtelijk geldig. Bokmål was eeuwenlang ook de schrijftaal in Noorwegen en werd pas in de eerste helft van de 20e eeuw in meerdere stappen op basis van de burgerlijke spreektaal “Vernoorsd”.

Omdat de drie Scandinavische talen van het vaste land zeer nauw aan elkaar verwant zijn, verstaan Zweden, Denen en Noren elkaar heel goed. Uitgeverijen overleggen daarom vaak of in boek dat in het Zweeds, Deens of Noors is geschreven, moet worden vertaald of dat de lezers uit de buurlanden het ook zo kunnen begrijpen. Meer interessante informatie over de Noorse taal vindt u op Wikipedia