Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Roemeens

Vertalingen Roemeens Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Roemeens

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Roemeens zijn onze, vaak in Roemenië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Roemeens
  • Engels ⇔ Roemeens
  • Spaans ⇔ Roemeens
  • Frans ⇔ Roemeens
  • Italiaans ⇔ Roemeens
  • Portugees ⇔ Roemeens
  • Duits ⇔ Roemeens
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Roemeense taal:

Roemeens is de officiële taal in Roemenië en Moldavië, in totaal 34 miljoen mensen spreken deze taal. Deze is gebaseerd op het Latijnse alfabet, daarom zijn maar een paar letters anders dan in het Nederlands.

Roemeens behoort tot de Romaanse taalgroep, en is nauw verwant aan het Italiaans en het Spaans. Deze verwantschap is onder andere ontstaan in de tijd dat het Roomse Rijk zijn grenzen uitstrekte tot in de Donau-regio's. Het leren van de Roemeense taal is relatief eenvoudig (voor velen mogelijk echter toch nog moeilijk), want hij werkt net zoals alle andere van het Latijn afstammende talen, zoals Italiaans of Spaans. Als iemand dus al kennis heeft in een van deze talen, zal Roemeens voor die persoon gemakkelijker te leren zijn, omdat in deze taalvormen een aantal uitdrukkingsvormen, grammaticale structuren en uitspraakregels zeer op elkaar lijken. 

Meer interessante informatie over de Roemeense taal vindt u op Wikipedia.