Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Servisch

Vertalingen Servisch Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Servisch

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Servisch zijn onze, vaak in Servië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Servisch
  • Engels ⇔ Servisch
  • Spaans ⇔ Servisch
  • Frans ⇔ Servisch
  • Italiaans ⇔ Servisch
  • Portugees ⇔ Servisch
  • Duits ⇔ Servisch
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Servische taal:

Servisch (serv. српски/srpski) behoort tot de Slavische taalgroep. Het Servische alfabet bevat 30 Cyrillische letters, maar een aantal daarvan zijn anders dan in de Russische variant. Het Servisch kan echter ook met het Latijnse alfabet worden geschreven, wat de taal een interessante bijzonderheid geeft. 

Servisch wordt door ca. 6,2 miljoen mensen in Servië gesproken, en is daar de officiële of moedertaal. Daarnaast wordt Servisch ook door ongeveer 2 miljoen mensen gebruikt in Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Kroatië en Macedonië.

Zowel voor wat betreft de grammaticale criteria als in de woordenschat en de uitspraak is de Servische taal zo nauw verwant aan het Kroatisch en Bosnisch, dat iedereen die Servisch spreek probleemloos een gesprek kan voeren met iemand uit het Bosnische of Kroatische taalgebied. Want er is een overeenstemming van 90% van de woordenschat met het Kroatisch en Bosnisch.

Meer interessante informatie over het Servisch vindt u op Wikipedia.