Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Sloveens

Vertalingen Sloveens Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Sloveens

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Sloveens zijn onze, vaak in Albanië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Sloveens
  • Engels ⇔ Sloveens
  • Spaans ⇔ Sloveens
  • Frans ⇔ Sloveens
  • Italiaans ⇔ Sloveens
  • Portugees ⇔ Sloveens
  • Duits ⇔ Sloveens
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Sloveense taal:

Sloveens (Slovenščina) behoort tot de Zuid-Slavische talen. Deze taal wordt gebruikt door ongeveer 2,2 miljoen mensen in Slovenië (officiële taal) en door minderheden die vooral in Italië (Friuli-Venezia Giulia), Oostenrijk (Karinthië) en in West-Hongarije leven. Ook in de Europese Unie is het Sloveens sinds het land in 2004 lid is geworden, een officiële taal.

De Sloveense taal mag in geen geval worden verward met het Slowaaks. Want Slowaaks is de taal van de Slowaken in Slowakije, en het Sloveens is de taal van de Slovenen in Slovenië.

De taal wordt met een eigen schriftvariant van het Latijnse alfabet (latinica) geschreven, dus met het Sloveense alfabet. In het spraakgebruik duiden de Slovenen zichzelf aan als Slovenci, hun taal daardoor als slovenščina. Maar dat mag niet verward worden met “Slovenčina”, de Slowaakse taal.

Meer interessante informatie over de Sloveense taal vindt u op Wikipedia.