Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Tsjechisch

Vertalingen Tsjechisch Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Tsjechisch

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Tsjechisch zijn onze, vaak in Tsjechië woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Tsjechisch
  • Engels ⇔ Tsjechisch
  • Spaans ⇔ Tsjechisch
  • Frans ⇔ Tsjechisch
  • Italiaans ⇔ Tsjechisch
  • Portugees ⇔ Tsjechisch
  • Duits ⇔ Tsjechisch
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Tsjechische taal:

Tsjechisch stamt uit de Slavische tak van de Indo-Europese taalfamilie en vormt samen met Slowaaks, Pools en een aantal met uitsterven bedreigde talen - zoals Kasjoebisch, Sorbisch en andere - de West-Slavische taalgroep. Tsjechisch is voor ongeveer 12 miljoen mensen de moedertaal.

In het Tskechisch zijn er ook veel aan het Duits ontleende of zelfs direct overgenomen uitdrukkingen, zogezegd “Getsjechiseerd”, in het bijzonder in de spreektaal. De “štamgast” is er in het restaurant, in het bedrijfsleven is er de “hochštapler”. 

Bij het Tsjechisch moet u er rekening mee houden dat er aan de ene kant de schriftelijke taal is en aan de andere kant de spreektaal. De schriftelijke taal wordt op school, in de pers, op televisie of bij officiële of belangrijke situaties (bijv. bij sollicitatiegesprekken) gebruikt. De spreektaal wordt daarentegen het meest gebruikt bij de dagelijkse communicatie met vrienden, bij het boodschappen doen of ook wel in e-mails. 

Meer interessante informatie over de Tsjechische taal vindt u op Wikipedia.