Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Turks

Vertalingen Turks Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Turks

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Turks zijn onze, vaak in Turkije woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Turks
  • Engels ⇔ Turks
  • Spaans ⇔ Turks
  • Frans ⇔ Turks
  • Italiaans ⇔ Turks
  • Portugees ⇔ Turks
  • Duits ⇔ Turks
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Turkse taal:

Ongeveer 65 miljoen mensen spreken Turks als moedertaal. In Turkije en ook in het niet-erkende Noord-Cyprus is Turks de officiële taal, maar ook in Roemenië, in Kosovo en in Macedonië wordt Turks lokaal als officiële taal gezien. Er zijn zeer veel dialecten, maar het dialect uit Istanbul vormt de basis voor de moderne Turkse taal. De vocale harmonie van de Turkse taal onderscheidt lichte en donkere vocalen. In de regel bevatten zuiver Turkse woorden of alleen lichte of alleen donkere vocalen. Deze vocale harmonie en de achtervoegsel zijn ook de reden voor woorden die meerdere uitgangen met dezelfde vocaal bevatten (üzgünsünüz: U bent verdrietig).

Na omvangrijke hervormingen in 1928 werd het Latijnse schrift ingevoerd en al sinds de vorming van de Turkse Republiek, de vijf jaar eerder voltooid was, vervangt men vreemde leenwoorden door nieuw gevormde Turkse woorden. Daarmee vergrootte zich de afstand tot het Islamitische en Osmaanse verleden van de Turken en dit proces gaat nog steeds verder. Meer interessante informatie en details over de Turkse vindt u op Wikipedia.