Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Vietnamees

Vertalingen Vietnamees Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Vietnamees

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Vietnamees zijn onze, vaak in Vietnam woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Vietnamees
  • Engels ⇔ Vietnamees
  • Spaans ⇔ Vietnamees
  • Frans ⇔ Vietnamees
  • Italiaans ⇔ Vietnamees
  • Portugees ⇔ Vietnamees
  • Duits ⇔ Vietnamees
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Vietnamese taal:

Vietnamees (tiếng Việt) behoort tot de Austroaziatische taalfamilie en wordt hier onderverdeeld bij de tak van de Mon-Khmer-talen. De grootste andere Mon-Khmer-taal is het in Cambodja gesproken Khmer. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere talen die in Burma, India, Laos en Maleisië verspreid zijn. 
 
De Vietnamese taal is niet verwant aan het Chinees, hoewel ongeveer een derde van de totale Vietnamese woordenschat bestaat uit Chinese leenwoorden en de taal eeuwenlang met aangepaste Chinese tekens werd geschreven. 
 
Tegenwoordig wordt het Vietnamees met het Latijnse alfabet geschreven, dat vanwege de bijzonderheden in de uitspraak meteen aantal diakritische tekens is uitgebreid. Het schrijven van de Vietnamese taal in het Latijnse schrift werd al in de 17e eeuw door Europese missionarissen ontwikkeld, en vooral sinds het begin van de Franse koloniale heerschappij bevorderd. Maar ook na de onafhankelijkheid van Vietnam werd het Latijnse alfabet behouden en is vastgelegd als officieel schrift.