Vertalingen en andere taalkundige diensten in het Zweeds

Vertalingen Zweeds Vertaalbureau Amsterdam Nederland

Ons kantoor biedt vertalingen en andere taalkundige diensten in en uit het Zweeds

Vakvertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, redigeren: ons kantoor is een full-service agentschap voor taalkundige diensten dat wereldwijd gebruik maakt van de moedertaalcompetenties van professionele vertalers en andere taalexperts. Ons netwerk zorgt voor een hoogwaardige service met meer dan 80 vestigingen in Europa. Voor professionele vertalingen in het Zweeds zijn onze, vaak in Zweden woonachtige, experts en partners beschikbaar.

 

Onze dienst biedt veel taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Zweeds
  • Engels ⇔ Zweeds
  • Spaans ⇔ Zweeds
  • Frans ⇔ Zweeds
  • Italiaans ⇔ Zweeds
  • Portugees ⇔ Zweeds
  • Duits ⇔ Zweeds
  • en andere

 

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerte aanvragen

U kunt een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via ons online aanvraagformulier

 

Wetenswaardigheden over de Zweedse taal:

Het Zweeds is nauw verwant aan het Deens en stamt net als de andere Scandinavische talen af van het Oudnoords. Tegelijkertijd kunnen Zweden dankzij de mengtaal Svorsk probleemloos een gesprek voeren met Noren. Ongeveer 10 miljoen mensen spreken Zweeds als moedertaal. Sinds 1 juli 2009 is de officiële status van de Zweedse taal wettelijk vastgelegd. Alle overheidsinstanties zijn daarmee verplicht de Zweedse taal te gebruiken. De taal van de ambtenaren moet daarbij begrijpelijk en eenvoudig worden gehouden en verzorgd zijn. Zweeds is niet alleen in Zweden de officiële taal, maar ook in Finland. Daar legt een wet vvast dat Fins en Zweeds als officiële talen met dezelfde rechten moeten worden gezien.

Het Zweedse alfabet kent 29 letters/ De W komt eigenlijk alleen voor in leenwoorden en gold tot 2006 niet als aparte letter, maar alleen als een variant van de V. De Å, de Ä en de Ö worden als aparte letters direct na de Z ingevoegd. Het klinkersysteem is in het Zweeds zeer uitgebreid en door lang of kort uitgespoken klinker verandert de betekenis van een woord. Er zijn negen klinker-fonemen en als je de Duitse ü-klank uitsluit, lijkt het klinkersysteem van het Zweeds op die van het Duits. Qua opbouw lijkt het Zweeds echter meer op de Engelse taal, want beide worden gekenmerkt door korte zinnen en woorden en een eenvoudige grammatica. Meer interessante informatie over de Zweedse taal vindt u op Wikipedia