Vertalingen voor de autobranche

Vertaalbureau automotive vertalingen Amsterdam

Bij Traducta zijn we al jarenlang uw betrouwbare partner voor vakvertalingen voor de autobranche.

Fabrikanten, leveranciers en dienstverleners, maar ook reclame-, online- en media-agentschappen uit de automotivesector vertrouwen op ons.

De zorgvuldigheid waarmee we met vertalingen omgaan, zorgt voor dit vereiste vertrouwen. Uit onze vakgebieden Juridische vertalingen en Patentvertalingen weten we hoe gevoelig veel van de te verwerken informatie van onze opdrachtgevers is, in het bijzonder in de autobranche en de toeleverbereiken.

Absolute vertrouwelijkheid is bij ons de standaard. In de sterk geglobaliseerde auto-industrie hoort de dagelijkse correspondentie met buitenlandse vestigingen en leveranciers op gebied van productie, verkoop, publicatie, agentschappen en pers, tot de dagelijkse communicatiebehoeften. Informatie over modelontwikkelingen, patenten, bedrijfsstrategieën enz. zijn vaak echter maar voor een kleine groep mensen bedoeld, want vertrouwelijkheid vormt vaak een belangrijke concurrentiefactor.

In de auto-industrie komen vaak vertalingen naar meerdere talen tegelijk voor, van de specificaties van een component, via contracten, patentrechten, handleiding voor het productiebedrijf tot aan marketingbrochures of de website. Daarbij is de coördinatie door een verantwoordelijke vertaaldienst niet alleen nuttig, maar onmisbaar.

 

Regelmatig vertalen wij de volgende soorten teksten:

 • Websites
 • Contracten
 • Gebruikershandboeken
 • Onderhoudshandboeken
 • Gebruiksaanwijzingen
 • Catalogi en marketingteksten
 • Testberichten
 • Opleidingsmateriaal
 • Garantie-afwikkeling
 • Documentatie over elektrische auto's
 • Documenten voor tentoonstellingen, internationale beurzen, studies en vakconferenties enz.

 

Als expert voelen wij ons thuis in de automotivebranche

Onze vakkundige vertalers die voor de autobranche werken, beschikken niet alleen over een gedegen taalkennis van de bron- en doeltaal, maar ook over de benodigde technische kennis om om te kunnen gaan met constructietekeningen, bij materiaalkunde en procesverlopen evenals marketing. Tegelijkertijd weten ze dat bedrijfsgeheimen absoluut bewaard moeten blijven en werken daarom met absolute datadiscretie en zwijgplicht.

Ons vertaalagentschap kijkt terug op jarenlange ervaring, ook daarom werken we langdurig samen met veel rechtstreeks uit de autobranche afkomstige experts, die zich hebben gekwalificeerd als technische vakvertaler.

Ondertussen omvat ons netwerk in Europa meer dan 80 vestigingen. Veel van deze bevinden zich in industriegebieden waarin een grote behoefte aan vakvertalingen voorkomt.

Als u een offerte of meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen per E-mail of via ons Offerteformulier.