Gespecialiseerde vertalingen op luchtverkeers- en luchtvaarttechnisch gebied

vertalingen op luchtverkeers- en luchtvaarttechnisch gebied

De ontwikkeling van de luchtvaart - De droom om te kunnen vliegen wordt nooit ouderwets

Terwijl werken aan verwezenlijking van deze droom in het begin individueel gebeurde, zijn nu internationale ondernemingen veeleer de drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen en zorgen ze voor nieuwe impulsen op luchtvaartgebied. Naast de militaire vliegtuigbouw worden, in hoog tempo en in steeds grotere aantallen, passagiersvliegtuigen vervaardigd met als gevolg dat overal ter wereld luchthavens met internationale aansluitingen uit de grond worden gestampt. Dankzij zweef- en watervliegtuigen zijn niet alleen de wereldsteden maar ook afgelegen regio’s nu snel te bereiken. Tevens vinden veel van de technologische vernieuwingen, die in de luchtvaart ontwikkeld zijn, verdere toepassingen in het leven van alledag.

 

De hedendaagse luchtvaarttechniek

Van door spierkracht aangedreven vleugels via aandrijving met een draaiboog tot het eerste vliegtuig met constante motoraandrijving zijn er talloze mislukte pogingen geweest om te kunnen vliegen. Ondanks dit moeilijke begin, starten en landen er nu continu passagiers- en vrachtvliegtuigen op alle grote luchthavens ter wereld. Waar eerst hout en eenvoudige handhendels zorgden voor weinig gewicht en een gemakkelijke besturing met grote risico's, gebruikt men nu uiterst lichte en stevige materialen en digitale controle- en besturingsapparatuur die technische storingen bijna volledig uitbannen. De ontwikkeling van de Concorde, een passagiersvliegtuig met een topsnelheid van meer dan 2.000 km/uur, was zeker een mijlpaal in de moderne luchtvaarttechniek. En ook de moderne luchtvaart houdt zich steeds meer bezig met thema’s als duurzaamheid, vermindering van uitstoot en van geluidhinder en de continue verdere ontwikkeling van componenten die van belang zijn voor de veiligheid.

Vooral in de volgende sectoren is de aanpak in steeds grotere mate internationaal:

  • Aerodynamica
  • Vliegtuigaandrijving
  • Vliegtuigelektronica
  • Luchtvaartnavigatie
  • Vliegveiligheidstechniek

Naast de klassieke lucht- en ruimtevaart is er inmiddels een volledig nieuwe ontwikkeling gaande: sinds een aantal jaar houden grote ondernemingen zich bezig met het ontwikkelen van luchttaxi’s waarvan verwacht wordt dat ze in grote steden ooit bussen en metro's gaan vervangen.

 

Vertalingen en andere diensten op luchtverkeers- en luchtvaarttechnisch gebied

Brede internationale samenwerking is inmiddels de basis voor kosteneffectieve en efficiënte ontwikkelingen op het gebied van de luchtvaarttechniek. Technische of juridische vertalingen, meertalige presentaties van audio- of video-opnames, transcriptie van interviews, voordrachten en andere formaten en vele andere vertaaldiensten (bijv. tolken) behoren tot onze brede portefeuille. Dankzij onze experts kunnen wij u dus een uitgebreid scala aan diensten op luchtvaart- en luchtvaarttechnisch gebied aanbieden. Ons internationale team van ervaren taal- en techniekexperts ondersteunt u ook graag bij alle vertaalopdrachten rond het thema luchtvaart.