Vertaaldiensten voor patenten

Patentvertalingen Wij kennen de belangrijkste vereisten bij patentvertalingen: absolute nauwkeurigheid van gegevens, feiten en een exacte vakkennis, in het bijzonder als het om grote sommen geld gaat, om intellectueel eigendom, belangrijke onderzoeksresultaten en zakelijke beslissingen waarin zeer veel prestatievermogen is geïnvesteerd. Er staat daarbij meestal veel op het spel, en daarom mag het in geen geval ontbreken aan een correcte vertaling. Met een uniforme, originele en passende vertaling kan uw bedrijf zich wereldwijd profileren en een vertrouwenspositie binnen de wereldmarkt bereiken.

 

Patentvertalingen door vakexperts

We gebruiken patentvertalers en lectoren bij vertalingen waarvoor niet alleen taalkundige maar ook technische vakkennis vereist is. Dit geldt onder andere voor vertalingen voor de engineering, de natuurwetenschap, de medische branche en de informatica. Alle patentvertalers vertalen uitsluitend naar hun moedertaal. Bovendien beschikken velen van hen over een uitgebreide vooropleiding, niet alleen met betrekking tot technische vertalingen, maar ook speciaal voor patentvertalingen.

Als voorbeeld: voor een patentaanmelding of patentbeschrijving op gebied van biochemie uit het Frans in het Engels gebruiken we steeds een vertaler met ervaring op dit vakgebied. Diegene heeft Engels als moedertaal en beschikt bovendien over minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van vakvertalingen.

 

Vertalingen van patenten: "voor aanmelding" of "voor informatiedoeleinden"

Patentteksten moeten vaak voor informatiedoeleinden worden vertaald. Zulke vertalingen zijn normaal gesproken nodig als patenten bij jurdisiche processen of voor het vaststellen van moderne technieken. Bij de vertaling van een patent “voor informatiedoeleinden” gaat het meestal om een woordelijke vertaling die nauw verbonden moet blijven aan de inhoud, de volgorde en de stijl van het originele patent.

Dit soort woordelijke vertaling is echter niet geschikt als patenten “voor aanmelding” nodig zijn. Vertalers die patenten voor aanmelding bewerken moeten de verschillen tussen de voorwaarden, de praktijk en de wetten van de diverse merk- en patentbureaus exact kennen en begrijpen. 

 

Selectieve vertaaldiensten voor patenten

Vaak hebben patentbeambten geen volledige vertaling van de patentpapieren of bijbehorende vakbijdragen nodig. Meestal hebben ze alleen informatie over de modernste technieken nodig. Ze willen bijvoorbeeld uitvinden of een bestaand patent of een vakbijdrage relevant genoeg is om er een volledige vertaling van te laten maken, of ze hebben alleen een vertaling van de patentclaims nodig.

We hebben onze selectieve vertaaldiensten toegesneden op uw speciale vragen - of het nu om de vertaling van samenvattingen, inhoudsopgaven, eerste paragrafen en kopteksten gaat of om claims en de bepaling van begrippen die voor de klant van grote betekenis kunnen zijn.

 

"Samenvatting" van patentvertalingen

Als u bepaalde informatie over de inhoud van een patent wilt krijgen en geen behoefte hebt aan een volledige vertaling of aan een vertaling van alle beschrijvingen, kunnen onze experts een samenvatting van de desbetreffende patentoplossing voor u maken. U kunt ons dus een lijst sturen met speciale vragen over bepaalde patenten of vakbijdrages; onze patentvertaler, met een technische opleiding op het wetenschappelijke gebied van het patent, controleert de documenten, beantwoordt al uw vragen en levert u vervolgens de vertaling van de paragrafen of de patentclaims die het meest geschikt zijn voor uw aanvraag. We kunnen op korte termijn en tegen een fractie van de kosten van een volledige vertaling uw vragen beantwoorden en u de informatie leveren die u voor uw doeleinden nodig hebt.

 

Meer dan 100 talen en dialecten: Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Nederlands, Russisch, Pools, Tsjechisch, Chinees, Arabisch, enz. Andere talen kunt u hier bekijken.

 

Zo kunt u een offerte (incl. prijs en levertermijn) of meer informatie over onze vertaaldiensten krijgen

Stuur ons de tekst per e-mail of gebruik ons online aanvraagformulier en binnen een paar uur ontvangt u onze prijsopgave!